9 de novembre del 2012

CatSalut: conclusions de la reunió celebrada el dia d'avui.

 
Aquest matí s’ha dut a terme la reunió amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, el director general del CatSalut i els quatre presidents dels Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC). Com a resultat de la mateixa s’han extret les següents conclusions:
1. Es constata que la dependència del pagament de proveïdors a partir del Fondo de Liquidez Autonómico (FLA) representa per a qualsevol CCAA i per qualsevol proveïdor el desplaçament dels pagaments a 30 dies addicionals.
2. Donat que a Catalunya ja patim un endarreriment de 30 dies, aquesta nova demora, representa passar a cobrar a 55 dies de la data del concert entre el CatSalut i el CCFC.
3. Atès aquest nou endarreriment la Conselleria ha demanat l’avançament del FLA del mes de novembre per tal de poder fer efectiu el pagament el dia 20. Es comprometen a fer la mateixa sol·licitud pel desembre.
4. S’acorda amb el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) la necessitat d’articular una solució financera que permeti recuperar, per al pròxim any, 30 dies d’aquest endarreriment, passant a cobrar cada dia 30 del mes, reduint l’endarreriment a 25 dies. En aquests moments s’està estudiant la possibilitat de cobrar un mes i una tercera part, durant tres mesos, per aconseguir la reducció.
El començament de la recuperació estaria previst pel mes de desembre, atès que al novembre les necessitats financeres del Govern prioritzen la devolució dels bons de la Generalitat a particulars.
5. Passat el període electoral s’abordaran les propostes de modificació del model de farmàcia catalana per tal que ens puguem adaptar al nou entorn econòmic i al sistema sanitari públic que es dibuixa.
6. La solució pels 25 dies restants d’endarreriment quedarien pendents pel 2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada