6 de novembre del 2012

CatSalut: propostes plantejades durant la reunió del 5 novembre.

Ahir vespre es va celebrar la reunió entre els directors generals dels Departaments d’Economia i Coneixement i el de Salut, i el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) encapçalat per tres dels membres de la Junta de Govern.
El CCFC va exposar les enormes dificultats que en aquests moments viuen les farmàcies de Catalunya, així com la imperiosa necessitat de tornar a recuperar, el més aviat possible, les condicions contemplades en el concert signat entre el CatSalut i el CCFC.
La primera de les propostes que va plantejar el CCFC, similar a d’altres adoptades en algunes CCAA, va ser denegada a causa de l’actual manca de solvència, suficient per no poder establir nous compromisos de deute amb entitats financeres, per part de la Generalitat
En el decurs de la reunió, es va plantejar una segona proposta amb l’objectiu de recuperar un dels dos mesos de facturació pendents, en un termini fraccionat de tres mensualitats. És a dir, el mes de desembre vinent s’inclouria en el Fondo de Liquidez Autonómico (FLA) l’import de les receptes de setembre més una tercera part del més següent (octubre). Aquesta pauta es repetiria durant els mesos de gener i febrer del 2013. D’aquesta manera, en aquest termini, s’hauria recuperat un mes dels dos que ara tenim aplaçats.
Una altra de les propostes que vàrem posar sobre la taula fou el fet de cobrar el dia 30 i no el dia 5 del mes següent.
Ambdós directors generals es van mostrar favorables a contemplar aquesta nova proposta, tot i que ens van emplaçar a una nova reunió aquest proper divendres, entre el CCFC i el conseller de Salut, Boi Ruiz, per tal d’acabar de tractar i concretar les propostes exposades durant aquesta primera reunió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada